Dary jesieni – warsztaty kulinarne z KGW Rększowice

Powiększ obraz

          Jednym z najważniejszym elementów przygotowania dzieci do życia, jest wychowanie i pokazanie im świata. Każde dziecko powinno od małego testować smaki, zapachy, poznawać receptury i składy potraw. Jesień co roku obdarowuje nas wspaniałymi warzywami i owocami. To doskonały czas, aby pokazać młodym ludziom, że jesienne warzywa i owoce dostarczają nam wielu interesujących inspiracji kulinarnych na zdrowe posiłki.

          Nasi uczniowie pod okiem gospodyń z KGW Rększowice przygotowali wspaniałe dania, wśród których królowały jabłka, gruszki, śliwki i oczywiście dynia.

          Gotowanie to świetny sposób na spędzanie rodzinnego czasu w kuchni. Oprócz niepowtarzalnej zabawy, eksperymenty kulinarne to także mnóstwo elementów edukacyjnych. Podczas naszych warsztatów uczniowie wykorzystywali sprzęt i akcesoria kuchenne zakupione w ramach programu „ Laboratoria przyszłości”.

          Dziękujemy Paniom z KGW Rększowice za tę ciekawą lekcję.

Edyta Pawlak